(Siste)

Hun flytter snart inn i den nye leiligheten sin på Mariero i Stavanger.

– Det har vært en lang prosess, forteller hun til Rogalands Avis .

Lene og kjæresten begynte å kikke på leiligheter i november, og var på en rekke visninger, uten å få napp.

– Da jeg så leiligheten på Mariero, visste jeg med en gang at dette var den riktige for meg. Vi ventet en stund med å legge inn bud og heldigvis hadde vi flaks, sier hun og smiler fornøyd.

Startlån

– Tenk startlån når du beveger det ut på bolimakredet, og sjekk hvilke muligheter du har til å få støtte, råder Mabel Johansen, regiondirektør i Husbanken.

Startlån er et støttetiltak til personer som sliter med å etablere seg på boligmarkedet. Unge mennesker er i målgruppen og bør derfor søke kommunen for å finne ut hvilke muligheter de har for å få det gunstige lånet.

– Dette er absolutt et viktig tiltak for å få unge mennesker. Mange kombinerer dette lånet med et standardlån. Det er smart, sier Johansen.

Lite kjent

Hun mener at det er overraskende få som er klar over mulighetene med startlån, men at bankene nå jobber mer aktivt på området.

– Jeg tror de har blitt flinkere til å fortelle kundene sine om startlån, og i neste omgang hjelpe dem med å sette i stand en finansiering, sier Johansen.

BSU

– Vårt beste råd til unge som tenker på å kjøpe seg bolig, er sparing i BSU, sier Lorents Nord-Varhaug, regionbanksjef i Postbanken.

Han forteller at bankene trykker kundene med bevissthet rundt privatøkonomien tett til brystet. Som en pokerhånd med fullt hus i kortene.

– Kundene som har spart en fire til seks år i BSU, ligger jo godt an, sier Nord-Varhaug.

En mulighet kan være å få foreldrene med på lånet. Det er ofte den ekstra sikkerheten bankene trenger, hvis de ikke er helt sikre på å gi deg lån. (ANB)