Gründeren og idémakeren Thor Selmer Hansen gikk fra matkasser til en omfattende matproduksjon med foredling av lokale råvarer.
Det var blant annet myktstekt løk, kompotter, grønnsakssupper, syltede grønnsaker og drikker basert på bær og frukt.
Thor har passert 70 år, og hadde begynt å se seg om etter en arvtaker - en som kunne føre virksomheten videre.
Så endret alt seg brått. Om kvelden 26. desember i fjor brant det i produksjonslokalene på Lena.
Brannmannskaper fra tre kommuner rykket ut for å forsøke å begrense brannen til den delen av bygningen som brant. Det var her Selmer Hansen hadde produksjonen sin.
Thor kunne ikke gjøre annet enn å se på at det var full fyr i livsverket hans.
Det var utenfor her bygget som brant sto. Alt er borte.
Thor Selmer Hansen
Dette er de produktene har har igjen, som han produserer nå. Eplemost og -sider. Og mjøsvann på flaske.
Før brannen lagde Thor en rekke produkter – nå har han dette igjen
Thor var på jakt etter en arvtaker, en kreativ matelsker som kunne føre livsverket sitt videre. Så gikk nesten alt han hadde skapt tapt i brann.