(Oppland Arbeiderblad)

Glåmdalen-redaktør Thor Sørum-Johansen konstitueres som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad når Erik Sønstelie slutter i avisa 20. januar.

Sønstelie forlater Oppland Arbeiderblad til fordel for stillingen som gravesjef i Amedia-konsernet.

Sørum-Johansen er engasjert til å lede avisa det kommende året, og ble presentert for de ansatte i mediehuset torsdag formiddag. Sørum-Johansen har jobbet blant annet som redaktør I Tønsbergs Blad og NTB før Glåmdalen.

– Når Erik Sønstelie slutter i OA for å påta seg jobben som gravesjef i Amedia-konsernet, er det avgjørende å få på plass en leder med erfaring og kompetanse som umiddelbart kan ta avisa videre. Thor er absolutt riktig person i en slik rolle. Han har bred bakgrunn som journalist og redaktør og god evne til å gå inn krevende prosesser, både redaksjonelt og administrativt, med ro og klokskap. Jeg er glad for at han takket ja til å påta seg denne oppgaven i 2024, sier styreleder Kristina Fritsvold Nilsen i Oppland Arbeiderblad.

Hun opplyser at det er styrets ambisjon å finne en ny ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad på permanent basis i løpet av høsten slik at vedkommende kan tiltre ved neste årsskifte.

– Jeg er veldig spent på dette. Det må jeg være ærlig på, men jeg trenger å utfordre meg selv. Og jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordringen jeg nå har fått, sa Sørum-Johansen til de OA-ansatte torsdag.

– Da jeg ble spurt om å overta ledelsen av OA i en periode, kjente jeg umiddelbart at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til. OA er en solid og tradisjonsrik avis, som over tid har preget lokalsamfunnet med sterk og viktig journalistikk. Det er et veldig godt fundament å jobbe videre med, sier Thor Sørum-Johansen.