(Oppland Arbeiderblad)

Tiden – i 0,7 sekundmeter medvind – var ikke bare en voldsom personlig rekord. Den forrige var 21,80 satt i Totenlekene. Tiden er årsbeste i Norge i juniorklassen. Bare en senior har løpt 200 meter raskere enn Jørgen denne sesongen. Mathias Hove Johansen fra Skjalg løp på 20,84 i to sekundmeter medvind I Lahti forrige helg.

Stort talent

Som om ikke det var nok så slettet han John Ertzgaards klubbrekord på distansen (21,41) satt så langt tilbake som i 1994. Toppen på kransekaka var nok likevel at gjøvikgutten løp under kravet for U20-VM i Colombia.

– Jørgen løp utrolig fort fra svingen og inn. Han reagerte nok litt sent på skuddet, men har et løpssteg som er utrolig effektivt. Han har ingen brems i steget. Det er det ikke så mange som har, sa en fornøyd trener Ole Andreas Elton.

På spørsmål om han Evensen Lund er en ny toppsprinter i Eltons lange rekke av løpere, svarer han nøkternt.

– Han er en særdeles spennende løper med et voldsomt fint steg. Det blir spennende å se utviklingen hans, sier Ole Andreas Elton.

Han mener unggutten har enda mer å gå på.

– Han reagerte litt sent på skuddet og forholdene var ikke perfekte. Selv om banen på Lillehammer er rask, sa Elton.

VM-kravet

Elton var ikke klar over at tiden under VM-kravet til junior-VM.

– Det har jeg ikke tenkt på, men det er jo sterkt. Nå regner jeg også med at han får løpe forløpet på 100-meter under Bislett Games 16. juni. Så får vi se om han løper Veidekkelekene. Deretter er det senior-NM i Stjørdal siste helgen i juni, sa Ole Andreas Elton.

Lund Evensen løp også fort på 100 meter på Lillehammer tirsdag. Uten at noen fikk vite nøyaktig hvor fort det gikk. Tidtakersystemet sviktet nemlig i Lund Evensens heat.

– Det var 2,4 sekundmeter medvind så tiden hadde ikke blitt godkjent. det får være trøsten, men han løp fort. Jeg er ganske sikker på at det var et sted mellom 10,50 og 10,60. Det tydet også tre manuelle klokker på, sa Elton.

Sterkt av Hoelsveen

Lund Evensen løp også 200 meter på Bislett forrige helg. Da fikk han 10, 87 og 21,89 i 1,4 sekundmeter motvind. I et stevne hvor klubbvenninnen Malin Hoelsveen imponerte stort på 400 meter. Hun løp på 55,70. Det er fjerde beste tid i Norge denne sesongen blant seniorene av 17-åringen fra Eina. Ingen juniorer (15-19 år) har løpt raskere.

– Det var et utrolig sterkt løp. Ikke minst med tanke på at det er tidlig i friidrettssesongen av ei jente som har satset ski i vinter, sa Ole Andreas Elton