Onsdag skal moren til avdøde Oscar André Ocampo Overn vitne i Gjøvik tingrett. Mandag avga den drapstiltalte faren sin forklaring.

I løpet av onsdag skal også etter planen håndverkeren, som ringte politiet etter å ha hørt morens rop om hjelp, avgi sitt vitnemål i retten.

Naboen som hjalp moren til å komme seg ned fra balkongen skal også vitne onsdag.

Det skal også politibetjentene som rykket ut til åstedet på Kapp og pågrep 45-åringen. Rettsmedisinsk sakkyndig inntar vitneboksen mot tampen av onsdagen.

Ble sperret inne

Mandag forklarte den drapstiltalte faren om omstendighetene rundt drapet på sønnen. Han erkjente også å ha sperret moren inne på soverommet da voldshandlingen skjedde.

Etter å ha konfrontert ektemannen med overgrepene mot sønnen, skal mor ha gitt beskjed om at han ville at mannen skulle flytte ut. I sin forklaringen sa tiltalte at han kvelden og natta før drapet gikk over familiens økonomi.

Natta ble brukt til å planlegge hvordan han skulle ta sønnens og sitt liv.

Han forklarte også hvordan moren forsøkte å hindre ham i drapshandlingen ved blant annet slag og spark, men at han var fysisk overlegen og sperret henne inne på et soverom.

Nødsamtale

Håndverkeren som ringte politiet etter å ha hørt moren rope om hjelp, skal også vitne. Retten fikk mandag høre hans samtale med politiet.

Retten fikk også høre morens fortvilte bønn om hjelp etter at hun hadde fått hjelp om å komme seg ned fra husets balkong og til håndverkeren som da snakket med politiet.

Den tiltalte faren forklarte seg om sønnens utfordringer i oppveksten og på skolen. Det er forventet at moren også vil forklare seg om dette.