(Oppland Arbeiderblad)

Knøttiaden startet med løkketurneringer i Gjøvik på 1970-tallet, og ble etter hvert utvidet til å bli en svært populær turnering for 6-9-åringer fra Vestoppland. Nå er turneringen 50 år, og det skal markeres med brask og bram på Kolbu søndag 1. september.

Kolbu KK kan fortelle at nærmere 80 lag allerede er påmeldt til de yngste fotballspillernes store dag på Kolbu KK 1. september.

– Den siste uka har det strømmet inn påmeldinger. Det er veldig hyggelig. Fortsetter det slik må vi utvide med et par baner, men det skal vi ordne greit, sier Ole Bjørn Sveum i Kolbu KK.

Han forteller at det er lag fra hele regionen som har meldt seg på.

Her kan du melde på ditt lag jubileumsturneringen av KNØTTIADEN 2024

Stor interesse

Sveum er sjef for årets Knøttiade, som skal spilles på en fantastisk flott matte med naturgress på Kolbu.

– Vi gleder oss veldig til å ta imot så mange unge fotballspillere. Den fine deltakelsen gjør at vi må ta en ekstra runde på med baner, parkering og øvrig logistikk, men vi har mange flinke folk som bidrar. Så dette tror jeg vi skal få til på en bra måte, sier Sveum.

Påmeldingsfristen er satt til kommende fredag klokken 23.59,59. Da stenges påmeldingsportalen og de siste forberedelsene vil starte.

– Det er mulig at den nordre delen av den gamlebanen må brukes til et par baner, mens det øvrige området på banen kan brukes til parkering. Vi oppfordrer også de som har mulighet til å parkere i sentrum og gå ned til stadion, sier Sveum.

Jubileum

Årets Knøttiade markerer at det er 50 år siden første utgaven av OAs turnering ble spilt.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å lage en så god jubileumsturnering som mulig. Vi kommer også til å sette opp kampoppsettet slik at lagene får spille sine tre kamper innenfor en viss tidsperiode på rundt tre timer, sier Sveum.

Det er ingen påmeldingsavgift i Knøttiaden. Alle spillerne får medaljer og det vil være aktiviteter som barna kan delta imellom kampene. Alle lagene blir også tatt bilde av, og laglederne er ansvarlige for at reservasjonshensyn blir tatt i forhold til bildene som er tenkt brukt i OA.

– Laglederne vil få kampoppsettet og annen viktig info mandag eller tirsdag i neste uke, sier årets Knøttiade-general Ole Bjørn Sveum.

Knøttiaden er en turnering for de aller yngste. Seks- og sjuåringene spiller tre mot tre, mens åtte- og niåringene spiller fem mot fem.

– I tillegg jobber vi med å få på plass en del aktiviteter for barna også utenom selve kampene. Dette skal bli en festdag, sier sportslig leder Ole Bjørn Sveum.